Size de öyle gelmiyor mu? Mobil uygulamalarla ilgili AppStore veya PlayStore’a girdiğinizde kendinizi kaybetmiyor musunuz? Her türlü konuda size yardımcı olmaya çalışan bir sürü aplikasyon ile çevreniz sarıldığında siz de mutlu olmuyor musunuz? Doğduklarında dünyada cep telefonu diye bir kavram dahi olmayan orta yaştaki herkes muhtemelen aynı şeyi hissediyordur. Kendinizi ultra her şey dahil bir otelde hissettiğiniz uygulamaları, gençler gözlerini açınca kullanmaya başlıyor. 

Mobil uygulamaların hayatımızdaki yeri ile ilgili yapılan araştırmalar da bunu doğruluyor. Kültürler arası farklılıklara odaklanılsa bile mobil iletişim teknolojilerinde çok fazla benzerlik bulunuyor. 

2016 yılında yapılan bir araştırma (Scolvo, 2016) mobil uygulamaların çalışma hayatına girmesi ile üretkenlikte %34 artış olduğunu belirlemiş. Özellikle çalışanların bilgi bulup birkaç dokunuş ya da kaydırma ile kolaylıkla paylaşmasını sağlayan uygulamalar en çok tercih edilenlerin başında yer alıyor. İşverenler de mobil uygulamaları benimsiyor, çünkü iş programında esneklik ve iş için daha fazla tasarrufa yöneltiyor. Hem çalışanın hem de işverenin hemfikir olduğu nokta şu: Mobil uygulamalar ile şirketten  ofisten bildirim ya da mesajlar alabiliyor olmak, mevcut vardiyaları görebilmek, üzerine atanan görevlerle ilgili anında bilgi sahibi olabilmek verimlilik sağlıyor. 

Telefondaki uygulamalar sosyal yaşamları da iyileştiriyor ve aile ya da yakın çevre hakkında sürekli bilgi akışına yardımcı oluyor. Para tasarrufu sağlayan anlaşmaların belirlenmesinde, tatile gittiğinizde gününüzü planlamanızda, satın aldığınız bir ürünün içeriğini anlamanızda, günlük işlerinizin listesini tutmakta da kolaylık sağlıyor. Böylelikle akıllı telefon uygulamaları genel yaşam kalitesini önemli ölçüde artırıyor. 

Özellikle proje ve personel yönetiminde şirketler için hayati önem taşımaya başlayan iş hayatına dair uygulamalar, kullanıcısına kendisini değerli hissettiriyor.

Mobil uygulamaların şirketinize sağlayacağı avantajları, kendi iç dinamiklerinize entegre ederek en iyi şekilde tecrübe edebilirsiniz. Tracer Task, şirketiniz için büyük kolaylıklar sağlayacak bir uygulama olarak ekibin bir parçası olmaya hazır. IOS, Android uyumlu Tracer aplikasyonu ile ilk 7 ayda yüksek kar eden işletmeler arasında yerinizi alabilirsiniz.