Bozulan bir makine ya da ilk kez gidilecek bir müşteri, özellikle yolunu bilmediğiniz bir yerde ise saha personelini oldukça sıkıntılı bir maceraya sürükleyebilir. Navigasyon için telefonunu açar, ilk söylediği şey muhtemelen “kuzeydoğu yönüne gidin” olacaktır. Elbette ki herkesin pusulası olmadığı için kuzeydoğu yönünün neresi olduğuna dair tam bir bilgi sahibi olunmadan yola çıkılır. Gidiş yolunun doğru mu yoksa tam tersi yön mü olduğunu navigasyon, zaman içinde fark eder ve uyarısını yapar. Navigasyonla birlikte gidilen yerde ise başka bir sürprizle karşılaşabilir: Bir duvar ya da boş bir arsa.

Bu noktada tekrar saha personelinin şirketi tekrar araması gerekir: Adresi mi yanlış almıştır? Adresi doğru almış olsa bile bunu şirkettekilere anlatmak başka bir dert olacaktır. Gidilmesi gereken müşteri, navigasyonun gösterdiği yerde yoktur ve zaman da daralmaktadır. Sonuçta sinir buhranı içinde yer bulunur. Bu kez de saha personelinin yerlerde sürünen motivasyonu kaldırıp kendine getirmesi gerekir. Oysa zaman yoktur…

Navigasyon sorunlarına, navigasyon algoritmaları çözüm bulurken, Tracer’ın bu konuda saha personeline yaptığı en büyük iyilik şu: Görev yerini yönetici atıyor. Böylelikle, navigasyonun gösterdiği adres duvar ya da arsa çıkarsa saha personeli “Atadığınız yerdeki görüntü bu” diyerek fotoğrafını gönderip tekrar adres isteyebiliyor.

Bunun şirketlere faydası nedir? Personel arasındaki iletişimi sağlamlaştırır. Yönetici ve saha çalışanını ekip mantığına yaklaştırır. Müşteriye giden personelin yalnızlık hissetmemesini sağlar. Toplantı tamamlandığı zaman personelin raporlamasını anında gerçekleştirerek görevini bitirdiğini görebilirsiniz. O bölgedeki trafik bilgileri hakkında bilginiz olacağı için personelinizin tam olarak ne zaman göreve başladığı konusunda da net fikriniz olacaktır. Yanı sıra araçla giden personeliniz yeri bulmak için oradan oraya dolaşmak zorunda kalmayacak, zaman ve yakıt tasarrufu da sağlamış olacaksınız.

Tracer ile yolları karıştırmak, şaşırmak, kırmızı ışıkta kalmak ya da trafikte takılmak söz konusu olmayacak. Her şey yolunda gidecek.