Tiyatro sahnesinde daha başarılı, daha iyi olduğunu göstermeye çalışarak rol çalan oyuncular vardır öyle değil mi? Ne yazık ki iş hayatında da böyle çalışanlar bulunur. Bu kişiler, genellikle yapılan doğru ve başarılı işleri kendileri yapmış gibi göstermekten keyif alırlar. Kendi başarısızlıklarını ya da tembelliklerini diğer çalışanların başarılarıyla örtmeye çalışırlar.

Eğer sahnedeyseniz ve alkışı o anda alacaksanız, rolünüzü çalan kişinin yaptığını anında fark edebilirsiniz ancak iş hayatında bu tip pürüzler yaratan insanları fark etmek kimi zaman imkansızdır. Özellikle sizin bir üstünüzde çalışan yönetici, müdür, süpervizör statüsündeki kişilerin rol çalmaması için sadece vicdanının olması gerekir. Çünkü patrona rapor verirken, kendi elemanının gösterdiği bir başarıyı “Ben yaptım” dememek vicdanlı ve saygılı olmayı gerektirir.

Elemanların kendi başarılarını en üst seviyedeki yöneticilerine gösterebilmesi için aradaki kişilerin olmaması gerekebilir. Böylelikle şirketin sahibi ya da en üst düzey yöneticisi de bir kişinin tüm o işleri nasıl başardığı konusunun o kadar da hayran olunmayacak bir şey olduğunu anlar. Matematiğe göre, personelin başarısının başkası tarafından sahiplenilmemesi için, şirkette en fazla 2 kişi olması gerekir: Patron ve eleman. Peki, projeler ve personel sayısının arttığı şirketlerde patron, kimin ne kadar başarılı olduğunu nasıl anlayacak?

İşte Tracer bu noktada devreye girer. Çalışanın işini kimse sahiplenmez. Yapılması gereken tek şey, göreve başlarken “başladım” butonuna dokunmak, görev tamamlandığında da “bitirdim” butonuna dokunmak ve görsellerle birlikte işin bir raporunu o anda göndererek işi tamamlamaktır. Yönetici raporu alır almaz raporun, görevin atandığı kişiden geldiğini bilir ve verimlilik, performans ölçümlerini doğru yaparak, personel yönetimi analizini doğru verilerle sağlar.

Görevin atanması ya da üstlenilmesinden itibaren yapılan tüm iş, bildirimler halinde yöneticiye ulaşır, böylelikle sahnede rol çalmaya çalışan kişilerin tüm yolları kapanmış olur. Siz de şirketinizde kimin gerçekten çalıştığını bilmek ve Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek istemez misiniz? O halde buyrun Tracer dünyasına! Orada her şey dürüst, açık ve net.