Daha konforlu bir hayat ihtiyaçları artırırken tüketimi hızlandırır mı? Bu sorunun yanıtı, konforlu hayattan neler beklediğinize göre değişir. Beklentiler ne olursa olsun, kesişme noktaları aynı: Yaşamı keyifli şekilde devam ettirebilmek. İnsanoğlu bu konforlu hayatı ararken çeşitli buluşlar da gerçekleştirdi: 18. yüzyılda buharlı makinenin icadı ile başlayan endüstrileşme, bu buluşların sonuçlarından birisi olarak öne çıktı.

Endüstrinin kilometre taşları buharlı makine ile başladı. Buharlı makine, mekanik üretim tesislerinin uygulanmasına olanak sağladı. 19. yüzyılda iletişim ile ilgili buluşlar yeni bir çağ açtı. Bunu bilimsel yönetim takip etti. 20. yüzyılda ise üretim süreçleri otomasyona bağlandı. İnsan gücünden makinelerin yorulmak bilmeyen enerjisine dönüşen bir devrimdi bu. 1976 yılında Apple I üretildi. Endüstri 4.0 çağı ise 21. yüzyılda 1988 yılında AutoIDLab ile başladı. Nesnelerin interneti ve hücresel taşıma ile yoluna devam etti. Her bir endüstriyel çağ, ayrışmaları da getirdi. Çağa ayak uyduramayanlar geride kaldı ve kızışan rekabet ortamında teslim bayrağını çekmek durumunda bırakıldı.

Endüstri 4.0 çağı henüz bitmiş değil. Bir süre daha devam edecek. Şimdi şirketleri bu sürece uydurmanın zamanı geldi. Dijitalleşen iş modelleri ile süreçler manuel takiplerden çıkıyor. Artık iş atamaları, görev takibi, başlangıç ve bitişleri, performans raporlamaları gibi kalem oynatmak gereken işlerin tamamını yapmak dijital hesaplara kalıyor. Bu dijital dönüşüm süreci, makinelerin yapamadığı bir tek şeye olanak tanıyor: İnsanın yaratıcılığını kullanarak kendi eserini üretmesi. Siz de şirketinizi kendi eseriniz gibi geliştirin. Dijital çağda, geride kalmayın. Tüm süreçlerinizi Tracer Task kontrol etsin, siz yaratıcılığınızı konuşturun, projenin süreçlerinin takibi, verimlilik, iş tamamlanma bilgileri, müşteri detayları ve tüm bilgiler rapor halinde bilgisayarınıza ya da mobil telefonuza bildirim olarak gelsin.