“Bizim zamanımızda bir Rüstem dayı vardı. Bekçiydi. Mahallenin kahramanı gibiydi. O devriye gezerken mahallede ne bir hırsızlık ne de bir tartışma olurdu. Şimdi ne yapıyor acaba Rüstem dayı?” Rüstem dayı ve düdüğü, mahallemizdeki süper kahraman ve ayrılmaz yardımcısı gibiydi. Düdük hem mahallenin huzurunu sağlamak hem de Rüstem dayının nerede olduğunu, kendi üstlerine bildirmek için bir malzemeydi. Bu mahalleden o mahalleye çalınan düdükler, birbiri ardınca takipleşerek karakola kadar uzanırdı.
Rüstem dayı emekli olalı muhtemelen çok olmuştur ancak bekçiler, bir sürelik ayrılıktan sonra görevlerine kaldıkları yerden devam ediyor. Devriyeye çıktığı andan itibaren, mahallelerinin huzuru ve mutluluğundan onlar sorumlu oluyor.
Rüstem dayı zamanında teknoloji bu kadar ilerlememişti elbette. Düdük sesi, nostaljik bir huzuru çağrıştırsa da artık daha teknolojik çözümler bulunuyor. Bu çözümlerin en kolay izleneni de Tracer. İş süreçleri yönetimi yazılımı olarak bildiğiniz Tracer, esnek bir yapıya sahip ve eşsiz kurgusu gereği neredeyse tüm sektörlerde alıcı buluyor. Bekçi ya da güvenlik görevlilerinin iş takip süreçlerinde de Tracer Task önemli bir yol arkadaşı olarak yardımcı oluyor.
Bekçiler ve güvenlik görevlileri, kontrol için, kendilerine önceden belirlenmiş bölgeleri turluyor. Tracer’da sorumlu olunan bölge, görevli kişiye atama olarak belirleniyor. Göreve başlayan kişi, belirli noktalarda fotoğraf çekerek, “asayiş berkemal” mesajını sisteme gönderiyor. Böylelikle turladığı alan konum, fotoğraf ve saat bilgisi olarak raporlanmış oluyor. Bu, bir bakıma Rüstem Dayı’nın düdüğü ile aynı işlevi görüyor olsa da biraz daha sistemli bir altyapının oluşmasını da sağlıyor.
Tracer Task ile her sektörde hayat kolaylaşıyor. Yeter ki hep “asayiş berkemal” olsun.