Sigorta şirketlerinin personel performans yönetiminin en önemli noktalarından birisi takip sürecidir. Şirketinizin verimliliğinin sürekliliği, bünyenizde çalışan finansal danışmanların ilettikleri bilgilere bağlıdır. Bu bilgilerin manuel olarak girilmesi, e-maillerle gönderilmesi ve takibin de tamamen finansal danışmanın ve yöneticisinin inisiyatifinde olması kimi zaman boşluklar doğurabilir. Yaşamsal olarak görülen iş tayini, takibi ve raporlanması sürecinin içinde yer alan boşluklar performansı ve verimliliği etkiler.

Bu sürecin tamamen otomasyona dökülmesi özellikle finansal danışmanlarınız için çok önemlidir. Görüşme esnasında telefonu çalan ve “Neredesin?” sorusuyla karşılaşan finansal danışmanınız motivasyonunu kaybeder. Bu görüşmesi bölünen müşteriniz için de güven kırıcı bir durumdur. Yeni iş atamalarınızın defterlere ya da entegre olmayan dijital araçlarına not olarak yazılması size zaman kaybettirir, bazen de unutulabilmesine bile sebep olur. Buna çözüm olarak bütünleşik ve kolay kullanılabilen, kullanırken zaman kaybettirmeyen araçlar kullanmalısınız. Böylelikle gözden kaçma sorunu da ortadan kalkmış olur. Verimlilik, kazanç ve performans raporlarını günün sonunda rahatlıkla görebilirsiniz. İş geliştirme süreçlerimizde en büyük sermayemiz olan zamanın etkin ve verimli kullanılması, bütünleşik izlenebilirlik yazılımlarıyla mümkündür. Bu da sizi rekabette bir kaç adım öne çıkarır.

Bunun için size Tracer Task Saha Operasyonları İzleme Sistemini anlatmak istiyoruz.

Tracer Task Nasıl Çalışır?

Tracer Task, birkaç yönlü çalışma prosesine sahip bir yazılımdır. Şimdi farklı pozisyonlara göre bazı kullanım biçimlerinden bahsedelim;

Finansal Danışman

Tracer Task, çalışanların kendi planlarını günlük olarak sisteme kaydettikleri komut ile başlar. Bu kayıttan sonra müşteriye gitmek için yola çıkan personel, müşteriye vardığı anda “göreve başladım” butonuna tıklar. Sistem; bu görevi kimin başlattığını, konumuyla birlikte data havuzuna iletir. Yönetici dilediği zaman bu havuzdan bilgiyi kendi uygulaması ile sorgulayarak görebilir. Tüm bu süreçleri entegre Google haritası üzerinden de görebilir. Finansal danışman, görevini tamamladığı zaman personel raporunu girer ve gerekiyorsa fotoğraf da ekleyerek görevi sonlandırır. Bu fotoğraf, müşterinin mağazası, tabelası, kartviziti vs. olabilir. Tüm bilgiler, konum bilgisi de dahil olmak üzere “görev tamamlandı” başlığı ile data havuzuna iletilir.

Yönetici

Yönetici, finansal danışmanın data havuzuna gönderdiği bilgileri takip eder. Bunun yanı sıra, görev listelerinde olmayan bir müşterinin aradığını düşünelim. Yönetici, bu bilgiyi aldığı anda finansal danışmanlarının nerede olduğunu konumlarına bakarak görebilir ve o müşteriye en yakın personele iş ataması yapabilir. Danışman kendisine gelen yeni görev ataması bildirimiyle yeni görevine doğru zaman kaybetmeden yola çıkabilir. Böylelikle “Neredesin, oradan çıkınca şu müşteriye de uğrasana” konuşması ortadan kalkar. Bu özellik yönetici üzerindeki her gün defalarca gerçekleşen telefon ve mail trafiğini alır ve yönetici zamanını çok daha etkin kullanabilir, verimlilik maksimum seviyeye çıkar.

Günün istediği saatinde şirketin personel ve iş akışı raporlamalarını eksiksiz olarak görüntüleyebilir. Belirlediği filtrelemelerle fazla bilgiden kurtularak net raporlar elde edebilir. Bu raporlar üzerinden yapılan analizlere ulaşabilir ve bir sonraki toplantıda neler konuşulacağını rakamsal netlikte belirlemiş olur. Personel bazında bile verimliliği izleyebilir. Sistemli ilerleme sayesinde günün büyük kısmını yeni projelere ve işbirliklerine yönelik çalışmalara aktarmış olacaktır.

İnanıyoruz ki Tracer Task, sadece bir otomasyon sistemi değil, şirketinizin en önemli parçası haline gelecek. Demo talebi ve detaylı bilgi için lütfen tıklayın.