Öğrencilik zamanımızın en önemli sorularından birisidir bu: “Hocam, bu konu ileride benim ne işime yarayacak?”

Tracer için de böyle düşünüyor olabilirsiniz. Eğer bir şirkette çalışıyorsanız ve Tracer Task uygulaması eğitimine girmek üzereyseniz “Her gün yeni bir uygulama, her gün yeni bir iş… Bu bizim ne işimize yarayacak?” diye düşünmeyin, bu uygulama personelin hayatını kurtarıyor.

Size uygulamayı şöyle anlatalım: 

Mesai saatleri: Öncelikle işyerine giriş – çıkış saatleriniz, siz farkında olmadan kaydedilecek. Yani Tracer “Şu gün işe geç geldin” konusunu tamamen ortadan kaldırıyor. Ayrıca, bilmiyoruz söylemeye gerek var mı, fazla mesainiz de kaydedilmiş oluyor. 

Projeler: Herhangi bir projeye atandıysanız, ne kadar çalıştığınız, projeye ne kadar katkıda bulunduğunuz, yani görünmeyen tüm çalışmanız görünür hale gelecek. Böylelikle haksızlığa uğradığınızı hissetmeyeceksiniz. Çünkü tüm performansınızı Tracer rapor ediyor olacak. 

Proje haricindeyseniz: Projeye dahil edilmediniz ama sizden bazı işler yapmanız isteniyor. Bu durumda “Hayır” deme hakkınız var, çünkü yaptığınız hiçbir iş görünmeyecek. Tracer’ın göremeyeceği iş emekten sayılmıyor. Performansınız görünmüyor. Sizi de dahil etsinler, ondan sonra iş istesinler bir zahmet!

Şirket dışında: Şirket dışında bazı işleriniz var. Görüşmeye giderken, nereye gittiğiniz Tracer tarafından kaydediliyor. Bu da “Görüşmeye gidiyorum diye çıktı, kim bilir nereye gitti?” gibi çağ dışı şüpheleri ortadan kaldırıyor. Gerçekler Tracer ile apaçık ortada. 

Görüşme başlarken: Görüşmeye başladığınız anda, gittiğiniz yerde “işe başladım” linkini tıklayarak işe başlıyorsunuz. Nerede olduğunuzu, kiminle konuştuğunuzu, ne kadar görüşme yaptığınızı, Tracer sizin yerinize raporluyor. 

Görüşme biterken: Görüşmeyi bitirirken, ilgili linke tıklayarak raporunuzu da tamamlıyorsunuz. Bu arada, eğer müşteri, Tracer’a ekliyse, yapılan görüşmeyi puanlandırabiliyor ve siz de görsellerle yaptığınız görüşmeyi netleştirebiliyorsunuz. 

Şirkete mi döneceksiniz?: Şirkete dönebilirsiniz de dönmeyebilirsiniz de. Eğer size yeni bir iş atanırsa, hazır dışarı çıkmışken o görüşmeye de gidebilirsiniz. Unutmadan, eğer yeni atanan iş, görüşme yaptığınız yere çok uzaksa ve oraya gitmeniz mümkün değilse, bu da, görüşmeyi size atayan kişinin üstlerine rapor ediliyor, yine Tracer tarafından. 

Sözün özü, siz Tracer’a güvenin, yaptığınız işin, performansınızın, harcadığınız mesainin ve size atanan yeni işlerin tamamının Tracer tarafından takip altında olduğunu bilin ve gerisini Tracer’a bırakın. Emin olun, ileriki hayatınızda çok işe yarayacak.