Dünya; farklılıkların bir araya gelerek oluşturduğu güzellikler -ve istemesek de çirkinlikler- ile var olur. İş dünyası da öyle. Temelinde güzelliklerin ve iyi niyetin yattığı davranışlar, olumsuz sonuçlar doğurabilir. Stresin yoğun olarak varlığını sürdürdüğü iş dünyasında, tansiyon yükseldiği takdirde tahammül seviyesi de bir miktar düşebilir. Uzun vadede muazzam bir takım oluşturan iş arkadaşları bile bazı “an”larda fikir ayrılıklarına düşer ve sinirler gerilir. Bunun en önemli sebeplerinden birisi ise farklı iş stratejileridir.

Yalakalık ile Çalışkanlık Arasındaki Çizgi

İş yerlerinde bazen gruplaşmalar göze çarpabilir. Bunun temelindeki sebep ise farklı iş stratejileridir. Düzenliler ile dağınıklar, anlıkçılar ve ertelemeciler, çevreye odaklananlar ile kendi işine odaklananlar derken iş yeri; yüz çiçekli bir bahçeye dönüşür. Rengarenk ama uyumsuz.

Böyle durumlarda yöneticiler, etliye sütlüye pek karışmayıp olayları uzaktan izlerler. Çünkü bu durumun getirdiği rekabet ortamı ile alınan verim ve olumlu sonuç artar. Yöneticiler istediği sonucu aldığı sürece personellerin hangi yoldan gittiğini çok da düşünmez. Yani o bahçeden güzel kokular geliyorsa, hangi çiçeğin ne renk olduğu önemli değildir.

Asıl risk, işlerin yolunda gitmeme ihtimali ile göz önüne gelir. İş ortamındaki fikir ve strateji ayrılıkları, her zaman sona ulaşmaz. Farklı yoldan gittikleri gibi farklı otobüsleri de kullanan personeller, yanlış duraklarda inerek yakıtı boşa tüketebilir. İşletmenin geleceğini riske atmamak içinse bu durumun doğru bir personel yönetimi ile kontrol altına alınması kaçınılmazdır.

Tracer Task ile Tam Uyumlu Bir Ekip

Tracer Task, sunduğu personel yönetimi imkânı ile farklı “kafa”lardaki tüm çalışanları tek bir çatı altında toplamanıza olanak tanır. Görev yönetimi ile hangi personelin hangi görevi yapacağını belirleyin, kendi aralarında tartışmalarına gerek kalmasın. Herhangi bir iş için baştan sonra bir yol haritası sunan Tracer Task; görev dağılımı, işin yapılma biçimi, görevin raporlanması ve müşteriye iletilmesine kadar tüm süreçleri kolayca yönetmenizi sağlar. Böylece bahçedeki çiçeklerin rengi ne olursa olsun, kokusu istediğiniz gibi olur.