İş yönetim sürecinde müşteriyle iletişimde yaşanan bazı sorunlar işletme veriminizi düşürebilir. Bu hatalardan kaçınarak verimli çalışmalara imza atabilir ve müşteri ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz.
1. Müşteriyle Kötü İletişim Kurmak
Müşteriyle kurduğunuz iletişim şekli ve bu iletişimin kalitesi iş veriminizi etkiler. Müşteri sorunlarını çözerken ilgisiz davranmamalı ve yapıcı bir üslup benimsemelisiniz.
2. Ürün ve İşletme Hakkında Yetersiz Bilgiye Sahip Personeller
Müşteri destek departmanlarında çalışan personelin işletme ve ürünler hakkındaki bilgisi yetersizse bu durum, müşteri kaybına neden olabilir. İşletme ilkeleri ve satılan ürünler hakkında gerekli eğitimler personele mutlaka verilmelidir.
3. Müşterileri Uzun Süre Hatta Bekletmek
Hiçbir müşteri uzun süre hatta beklemek istemez. Kendini değersiz hisseden müşteriler, işletmenizle çalışmayı tercih etmeyecektir. Bu nedenle müşteri hizmetleri sisteminizin işlevsel ve kullanıcı dostu olmasına dikkat etmelisiniz. Müşteriler, ilgili departmana olabildiğince pratik bir şekilde ulaşmalıdır.
4. Telefon Yönlendirmelerinin Fazla Olması
Müşteri hizmetlerinin yoğunluğu ya da bu alanda çalışan personel sayısının yetersiz olması telefon yönlendirmelerinin fazla olmasına neden olur. Bu uzun yönlendirmeler, müşteri ilişkilerinize zarar verir. Beklemekten sıkılan müşteriler, ilk aşamada farklı firmalar ile çalışmayı düşüneceklerdir. Çünkü uzun telefon yönlendirmeleri işletmenize olan güveni oldukça azaltan bir faktördür.
5. Vaatleri Yerine Getirmemek
Talep edilen iş ve görevleri vaktinde teslim edemezseniz ya da vaad ettiğiniz çalışmaları yerine getiremezseniz müşteri potansiyeliniz ciddi ölçüde zarar görür. Kaliteli müşteri ilişkileri için müşterilerinize yerine getiremeyeceğiniz vaatler sunmamaya dikkat etmelisiniz.  Müşterilerinizin güvenini kazanabilmeniz için vaatlerin tam ve eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekir.  Çalışmalarınızın teslim süresinin zaman aşımına uğramamasına da dikkat etmelisiniz.
6. Sorunları Çözmeye Çalışmamak
Her işletmede iş ve görev süreçlerine dair sorunlar yaşanabilir. Önemli olan bu sorunlara karşı yapıcı bir bakış açısı benimsemektir. Müşterilerin size ilettiği sorunları çözmeye çalışmak yerine görmezden gelir ve müşterilerinize karşı saldırgan bir üslup kullanırsanız işletmeniz oldukça zarar görür. Yapıcı ve sakin bir tavırla size iletilen tüm sorunları çözmeye çalışmak ile yükümlü olduğunuzu unutmamanız gerekir.
7. Müşteri Hizmetleri Personeline Yeterince Değer Vermemek
Müşteri ile en aktif iletişim kuran personel, müşteri hizmetlerinde görev alır. Bu bölümde çalışan personelle iletişiminizi sağlıklı bir şekilde sürdürmezseniz bu durum müşterilere de yansıtır. Bu personelin çalışma alanlarını ve koşullarını iyileştirerek müşteri ilişkilerinizi de güçlendirebilirsiniz.  Müşteri hizmetleri personelinin işletmenizin marka yüzü olduğunu unutmamalısınız.