Böcek ilaçlama firmaları halk sağlığı alanında hizmet veren önemli sektörlerden birisidir. Bu firmalar için müşteri memnuniyeti en önemli reklam aracı olmaktadır. Hizmetin sekteye uğramadan ve sürdürülebilir şekilde gerçekleşmesi müşteri memnuniyetinin sağlanmasında etkili olmakta ve firmanın iyi bir izlenim oluşturmasına imkân vermektedir.

Böcek ilaçlama firmaları, sahada aktif olarak görev yapan personelleri ile hizmet vermekte ve bu personellerin her birisi farklı yer ve zamanlarda çalışmaktadırlar. Aynı ekibin, iş takibi yapılamadığından dolayı oraya gidebilecek başka bir ekip varken gönderilmesi, yol masraflarının artmasına neden olacaktır. Ayrıca kaybedilen zaman ise cabası. 

Tracer Task ile personel takibinin yapılabilmesi, zamandan büyük ölçüde tasarruf edilmesini sağlamaktadır. Örneğin bir ekibin günde ortalama 3 ev ilaçlayabilme kapasitesi olduğunu varsayalım. Firma bu personellerin iş takibini eş anlı olarak yapamadığı takdirde zaman açısından büyük kaybı olabilmektedir. Ekibin sahadaki görevinin ne zaman biteceği, bir sonraki adresinin neresi olacağı gibi parametreler işleyiş açısından hızlı kararlar almayı gerektirmektedir.

Tracer Task kullanan bir firma bir diğer ilaçlama işi için diğer ekibin süresini kontrol edebilmekte ev en hızlı şekilde yeni hizmet bölgesine yönlendirilmesini sağlamaktadır. Harita takibi ile yakın adreslere aynı ekibin yönlendirilebilmesi ile zaman ve maliyet oranında kısa zamanda azalış görülecektir. Tahmini bitiş sürelerini bildiği ekibi en yakın adrese yönlendirebilecek ve böylelikle günlük ortalama 3 olan iş kapasitesini 4, hatta 5 bile yapabilecektir. Bu da gerçekleştirilen hizmet oranında yaklaşık %66,6’lık bir artış meydana getirmektedir. Bu oran gerek küçük-orta, gerekse büyük işletmeler için oldukça ciddi bir orandır.

Tracer Task ile kısa vadede maliyetler azalırken kâr oranı artacak, uzun vadede ise daha sistemli bir yapıya sahip olan bir işletme pozisyonunu alacaktır. Bu ise müşteri memnuniyetini etkileyecektir. Tracer Task’ın işletmeye adapte olur olmaz katkısı gözlemlenecektir.