İnsanlık, tarihi boyunca pek çok salgınla savaşmış, kayıplar verse de her seferinde kazanan taraf olmuştur. Günümüzde ise koronavirüs salgının hız kesmeden devam ettiğini görüyoruz. Gerekli tedbirler alındığı takdirde en az zararla atlatılabilecek corona hastalığı, daha şimdiden pek çok insanın ölümüne yol açmış bulunmakta. 

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüs, “COVID19” olarak adlandırılıyor. Geçmişte de pek çok korona virüsü ortaya çıkmış fakat zararsız bir şekilde yok olmuştu. Günümüzdeki corona virüs ise hayatımızı neredeyse durma noktasına getirdi. Bunun sebebi, çok kolay bir şekilde bulaşabilen bir hastalık olması. Herhangi bir taşıyıcının girdiği bir ortamda bulunan herkes risk altında olduğu için, hastalığın başlıca yayılma sebebi uluslararası seyahatler olarak görülmekte. Dolayısıyla seyahatler iptal edildi, pek çok işletme kapatıldı, sokağa çıkma yasakları ilan edildi ve insanlar işlerine gidememeye başladı. Peki, işe gidemeyenler ya da işletmesi kapananlar hayatını nasıl idame ettirecek?

Evden Çalışma Dönemi 

Dünya üzerindeki bazı ülkelerde, evden çalışma imkânları belirli bir sisteme oturtulmuş durumda. Evden çalışmaya uygun sektörlerde hizmet veren işletmeler, bazı çalışanlarına evden çalışma izni verebiliyor. Son günlerde ise koronavirüs nedeniyle işletmesini kapatmak zorunda kalan işverenler ile sokağa çıkma yasağına uymak durumunda olan çalışanlar, evden çalışma konseptine geçiş yapmaya başladı. Türkiye’de de olası bir sokağa çıkma yasağında ya da bireysel karantinadan dolayı işlerini devam ettiremeyecek olan işletme ve çalışanlar var. Peki, Türkiye’de evden çalışma sistemi uygulanabilir mi?

Türkiye’de henüz çok benimsenmemiş olan evden çalışma sistemi, salgın bir hastalıkla savaştığımız şu dönemde kurtarıcı olabilir. Bu sistemi uygulamak için gerekli olan yazılım ise uzun zaman önce Türk yazılımcılar tarafından tasarlandı bile. Tracer Task; iş, görev, personel gibi konularda organizasyon yönetimi sağlayan bir yazılım. Dolayısıyla bu yazılım, sokakların tehlikeli olduğu ve her vatandaşın kendisine bireysel karantina uygulamak zorunda kaldığı salgın günlerinde son derece kullanışlı olabilir. Tracer Task ile pek çok iş evden yapılabilir ve yöneticiler tarafından yönetilebilir. 

Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu tehlikeden en az zararla kurtulmasını temenni ediyor, bireysel karantinadaki işveren ve çalışanların hayatlarını idame ettirebilmeleri içinse Tracer Task kullanmayı öneriyoruz. Geçmiş olsun!